Just

OTTHONI SZEREKKEL ÉS JUST-AL A MEGFÁZÁSOK ELLEN

A torokfájással, náthával, köhögési- vagy tüsszögési rohamokkal jelentkező tünetek esetén a köznyelv a betegséget influenzás fertőzésnek nevezi. Ezeket a meghűléses megbetegedéseket többnyire vírusok okozzák. A betegség lefolyása többféle lehet, és lázzal együtt is jelentkezhet. Egy meghűléses betegség kezdetén a torkunk és az orrunk nyálkahártyáján érezzük először a kellemetlen változást.

 

 

Meghűlés vagy influenza?

Megközelítőleg kétszáz olyan vírusfajta létezik, amelyek az emberekből szájon és orron keresztül a levegőbe jutva, más embereket is meg tudnak fertőzni. Hogy milyen gyorsan tudunk a fertőzésből kigyógyulni, az függ a vírus fajtájától, és a megfertőzött személy egyéni adottságaitól is. A házi patikaszerekkel elsősorban a betegség rosszabbodását igyekszünk meggátolni. Ha a 38,5 fokos lázhoz fej-, fül-, izom-, végtagfájdalmak is járulnak, vagy hányinger, fáradtság, hasmenés, hányás is jelentkezik, akkor nagyon valószínű, hogy influenzáról van szó. A tünetek az egész testre kiterjedhetnek. A beteg kedvetlenséget és gyengeséget érez. Néha komplikációk is kialakulhatnak, ezért óvatosan járjunk el. A láz elleni vádli borogatások, vagy torokfájás esetén torok, nyaki borogatások egészen biztosan ártalmatlanok. De ha a láz tovább emelkedik, vagy 2 nap után sem múlt el, akkor feltétlenül menjünk orvoshoz. De nyakfájás, légzési- és mellfájdalmak , vagy szívritmus zavarok első jelei esetén is.

Bevált házipatikai szerek fertőzések idején

A következő intézkedések kezdődő meghűléses betegség esetén segíthetnek:

Intézkedések és megelőzés

Egy fontos tényező, de gyakran alábecsülik a fontosságát, hogy egy influenza során a szervezetünk sok folyadékot veszít. Ahhoz, hogy a nyálkahártya nedves maradjon, naponta legalább 2 liter vizet kell időben elosztva fogyasztanunk. Ezzel a folyadék mennyiséggel a köhögést is könnyebben viseljük el. Hogy az erős nyálkaképződést megelőzzük, legjobb, ha egy jól szellőzött, meleg, és magas nedvesség tartalmú he-lyiségben tartózkodunk. Állítsunk légnedvesítő-, vagy egy kamillát tartalmazó edényt a tűzhelyre, amely elősegíti a kellemes klíma kialakítását és az éjszakai nyugodt al-vást.

Az Eucasol gyógynövény spray illóolaj tartalmával felszabadítja a légutakat, és biztosítja a nyugodt alvást. Ez azért fontos, mert a megfelelő mennyiségű alvás is nagyon fontos a gyógyulási folyamatban, és egyben a legolcsóbb "házipatika szer".

Könnyű sétával megfelelően felöltözve biztosíthatjuk a szükséges oxigén ellátást, egyben erősíti az immunrendszerünket is. A kinttartózkodás megfelelő időjárást feltételezve szintén ingyenes házi lázcsillapító.
Végül megemlítjük, hogy a Nahrin étrend-kiegészítők is hozzájárulnak az immun-rendszer erősítéséhez.

A SZABAD LÉGZÉST BIZTOSÍTÓ JUST TERMÉKEK:


▲ vissza

Légy Te az Életfa Program Természetes Szépsége!

Nyerd meg a JUST márka legújabb fejlesztésű svájci természetes kozmetikumait, a Vital Just családot! A Vital Just prémium kategóriát képviselő termékei Havasi gyopár, Damaszkuszi rózsa, Provancei rózsa, Hóalga és Svájci gleccservíz kivonatot tartalmaznak. A JUST saját fejlesztésű Anti-aging technológiája az apróbb ráncok eltüntetését segíti.

 

 


Négy kategóriában lehet jelentkezni:
1. 25 év felettiek
2. 35 év felettiek
3. 45 év felettiek
4. 55 év felettiek
5. Anya gyermeke kategóriában


Jelentkezését várjuk mindenkinek, aki használja, vagy használni szeretné az Életfa Program természetes Just-Nahrin termékeit!

Jelentkezéseket e-mailben a kommunikacio@eletfaprogram.hu címen várjuk 2017. május 20-ig.

Egy darab portré fényképpel (A kategória megjelölésével!) és telefonszám megadásával lehet nevezni.

A versenyen való részvétel díjmentes!

Minden kategóriából három főt választ ki az Életfa Program szakmai zsűrije és az Életfa Klub tagok döntik el kik lesznek a kategóriák győztesei 2017-ben, akiket a Family Perfect Day Fesztiválon 2017. június 10-én fogunk megkoronázni a nagyközönség előtt és természetesen a Vital Just ajándék csomagot is ott vehetik át!

Minden kategória első három helyezettje pedig két darab Tiszteletjegyet kap ajándékba a Family Perfect Day Fesztiválra(2017. június 10.)! A nyerteseket kiértesítjük egy héttel a rendezvény előtt.
ÁPOLÁSI TIPPEK - IDEGI ALAPÚ BŐRVISZKETÉS ESETÉRE

Európa és Észak-Amerika lakosságának mintegy 10%-a érintett a neurodermitis nevű betegségben. Tünetei alapján ezt a betegséget atípusos dermatitisnek (nem típusos bőrgyulladásnak) ill. atípusos ekcémának is nevezik.

Különösen a könyök és a térd, valamint az arc, a nyak, a csukló, a talp, és a mellbim-bó érintettek. A bőr kivörösödése és megvastagodása mellett karcolások is láthatóvá válnak. Ez utóbbiakat a betegek maguk hozzák létre, hogy a viszketést valamelyest enyhítsék. A tünetek eltérőek, és különböző fázisokat alkotnak. A teljes tünetmentes-ségtől a különböző fokozatokig mindenféle lehet. Feltűnő, hogy milyen nagy a beteg gyerekek és újszülöttek száma, gyakran nevezik "Neurodermitis Bébiknek" ezeket a gyerekeket. A kicsi gyerekeknek megvan a reményük a teljes gyógyulásra, mivel a betegség a felnőtt korban gyakran megszűnik.

Mit tehetünk neurodermitis esetén?

Aki célirányosan szeretné ezt a betegséget kezelni, annak először az okokat kell meg-keresnie. A genetikai okok a legfontosabbak. De a betegséghez hozzájárulnak egyéb tényezők is: kimutatható az izzadás, a stressz, a klímaváltozás, a hormonváltozás, valamint bizonyos baktériumok, pollenek negatív hatása is. Élelmiszerek is okozhatnak bőrkiütéseket.

Az érintetteknek éppen ez utóbbi esetben van lehetőségük a külső tényezőket úgy befolyásolni, hogy az egészséges egyensúly az étkezésben fennmaradjon. Ha valaki naplót vezet és hosszabb időn keresztül figyeli a táplálkozásában az ok-okozati összefüggéseket, akkor észreveheti, hogy megfelelő étkezés esetén a túlzott érzékenység és tünetei világosan csökkennek. A megfelelő táplálkozással az intolerancia reakciók megelőzhetőek. Ebből a célból az orvos különféle teszteket végezhet, hogy feltárja az esetleges összeférhetetlenségeket.

Ápolási tippek a mindennapokra

Mivel a védőrétegén megsérült bőr száraz, hámló felszínű, ezért ennek gondozása elsőrendű fontosságú. A következő lépések bizonyultak eredményesnek, ha az ekcé-mát el szeretnénk tüntetni:

ÁPOLJA ÉRZÉKENY BŐRÉT A KÖVETKEZŐ JUST TERMÉKEKKEL


▲ vissza


HÁZI PRAKTIKÁKKAL AZ ÖREGSÉGI FOLTOK ELLEN

Az arcon és a kezeken megjelenő öregségi foltok a bőr öregedésének csalhatatlan jelei. Ártalmatlanok, de sokak számára egyszerűen zavaróak. Itt értékes tudnivalókat és bevált házipatikai módszereket talál ezen foltok kezeléséről.

A pigmentfoltok keletkezéséért többnyire az UV-sugárzás a felelős. Normál esetben ezek a pigmentek egyenletesen oszlanak el a felső bőrrétegekben. Különböző tényezők azonban oda vezetnek, hogy a barna pigmentek az arcon és a kézfejen összegyűlnek és a hiányos táplálkozás miatt már nem elszállíthatók. A zavaró öregségi foltok az évek növekvő számával együtt egyre gyakrabban jelentkeznek. A következő bevált módszerekkel halványabbá teheti ezeket a foltokat.

Hagyományos házipatikai szerek öregségi foltok ellen

Kerti zsázsa – az öregségi foltok elleni gyógynövény

Már a régi gyógynövényes könyvekben is leírták, hogy a kerti zsázsa borogatás a foltokat elhalványítja. Ezt a hatást csak erősíti a növény C-vitamin tartalma. Az E-vitamin (zsírban oldódó anyag) pedig a pigmentfoltok újraképződése ellen hat, és segíti a pigmentek egyenletes eloszlásában. Ráadásul a zsázsa a bőr öregedése ellen hat, mivel segít a szabad gyökök lekötésében.

EZZEL A JUST GYÓGYKRÉMMEL ELHALVÁNYÍTHATJA A JELENTKEZŐ ÖREGSÉGI FOLTOKAT:


▲ vissza


PSZORIÁZIS - A PIKKELYSÖMÖR OKAI ÉS KEZELÉ-SI LEHETŐSÉGEI

Világszerte több, mint 125 millió ember szenved pszoriázisban, amelyet magya-rul pikkelysömörnek neveznek. Az immunrendszer hibás jelei vezetnek oda, hogy a bőrsejtek normálisnak tartott több hetes megújulási folyamata a beteg-ségben szenvedők esetében néhány nap alatt lezajlik. Hogy milyen okok váltják ki és milyen kezelési lehetőségek léteznek a mindennapok során, erről nyilat-kozik házi patikusunk egy interjúban. Az interjú alanya Michael Laun gyógyszerész

 

 

 

Laun úr, melyek a pszoriázis tipikus tünetei?

Két jellegzetes tünete van ennek a betegségnek: a bőrsejtek túlzott növekedése, va-lamint egy gyulladási tünet. Tipikusak a bőr hámló, vörös, viszkető foltjai az olyan testtájakon, mint könyök, térdizület, vagy arc. Gyakran megfigyelhető az ebben szenvedők szorongása is. A betegség nem életveszélyes, de nem is gyógyítható.

A pikkelysömör különféleképpen jelentkezik, az egészen enyhe tünetektől (pl. elszi-getelt bőrhámlások és néha viszketés) a súlyos testi panaszokig mindenféle lehet.

Az ujjakon jelentkező pszoriázis az egész körmöt megtámadhatja. Gyakran okoz izületi gyulladást (Psoriasis Arthritis).

Tudna kicsit többet mondani a pikkelysömör lehetséges okairól?

Igen, de a betegség pontos okai még ma sem ismeretesek. Mindenesetre ez egy összetett betegség, sokféle lehetséges tényezővel:

játszhatnak a kialakulásában szerepet. Ezek a tényezők befolyásolják a bőrsejtek fejlődését és meggyorsítják azok megújulását, illetve leépülését.

Fontos: A pikkelysömör nem fertőző! Tehát senki sem fertőződhet meg vele, illetve mást nem fertőzhet meg. Sem érintés által, sem uszodában, sem pedig intim kapcso-lat esetén.

Hogy néz ki a pszoriázis klasszikus kezelése?

Nagyon sokféle, különböző módszerre van szükség ennek a betegségnek a kezelé-séhez. A külsőleg alkalmazott kezelések az első lépéseket jelentik a pszoriázis ese-tében. Ezek különféle oldatok, gélek, kenőcsök és krémek. A gyógyszeres kezelés mellett majdnem minden érintett beteg ismeri a terápiát kísérő alap-bőrápolást. Nélkülözhetetlen az átfogó kezelési koncepció, amely az orvosi terápia hatását erősíti főleg a tünetmentes időszakok közötti rohamok esetén.

Mire kell különösen ügyelni a napi alap- ápolás esetén?

Egy terápiát kísérő alap-bőrápolás első lépése rendszerint a bőrpikkelyek leoldása és a bőr simává tétele.

Tisztítás

Enyhe pszoriázis esetén csupán egy naponta elvégzett orvosi olajfürdőre van szük-ség, amely a pikkelyektől megszabadít. Hasonlóan hatásos a holt-tengeri sóval vég-zett fürdő. Ennek pozitív hatását már régen tudományosan is igazolták. A sós víz, amely nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot és bromidot, eltávolítja az elhalt bőrt és puhává, simává teszi. A tartalmazott ásványi anyagok kimossák a bőrből a citokineket, azaz azokat az ingerület- átvivő anyagokat, amelyek a túlzott mértékű bőrreakciókat beindítják. Alapvetően fontos, hogy ne forró vizet használjunk. Ne használjunk szárító tulajdonságú szappant, vagy egyéb tisztítót. Ügyeljünk arra, hogy az alkalmazott szer gyengéd legyen a bőrhöz, és ne tegye tönkre a bőr természetes védőrétegét.

Krémezni, krémezni, krémezni .... fontos!

Mivel a téli hónapokban különösen száraz a bőrünk, ezért rendkívül fontos a napi rendszerességű bőrápolás, hogy a panaszokat enyhíteni tudjuk. A nem irritáló kenő-csök felpuhítják a bőrt. A krémes emulziókat tartalmazó kenőcsökkel nedvesen tart-hatjuk a bőrt. A lanolin tartalmú termékeket a bőr ez esetben rosszul tolerálja. Arc-ápoláskor mindez fokozottan érvényes. Ügyeljünk arra, hogy a bőr kellő nedvességet kapjon, és a bőr természetes védőrétege ismét működhessen.

Vitaminok

Mivel a téli hónapokban a szervezetünk nem jut elég D-vitaminhoz, hasznos dolog, ha étrend-kiegészítővel pótoljuk. Különösen a Psoriasis Arthritis betegségben szenvedők profitálhatnak ebből.

Stresszcsökkentés

A klasszikus aromaterápia is segíthet. A javulás egyik kulcsa a lelki terhek csökken-tése. Ezzel egy pszichikai ellazulást érhetünk el.

Van esetleg egy extra tippje a fejbőrön lévő pikkelysömör optimális gondozására?

Természetesen. A fejbőrön lévő pikkelysömör esetén ajánlatos egy rendkívül kíméle-tes hajápoló szer használata. A fejbőrt meg kell nyugtatnia. Egy pár cseppet tegyünk a teafaolajból a samponunkba, ez enyhébb esetekben segítséget nyújthat.

A JUST EZEKKEL A TERMÉKEKKEL TÁMOGATJA ÖNT A TERÁPIÁS KEZELÉS HATÉKONYABBÁ TÉTELÉBEN


▲ vissza


SZÉP LÁBAK - LÁBÁPOLÁS OTTHON

Szép lábak

Aligha létezik még egy ilyen kozmetikai kezelés, mint a lábápolás, amely közvetlenül és tartósan pozitív hatással van a közérzetünkre. Ennek több oka is van. A mindennapok során a lábainkra nem fordítunk elegendő figyelmet. Ezért egy kényeztető program rendkívül üdvös kivételnek számít. Másrészt a lábakon rendkívül sok reflexzóna helyezkedik el. Ha ezeket a zónákat megérintjük, és masszírozzuk, akkor az egész testre kiható stimulálást érezhetünk. A harmadik, de fontos oka a jó közérzetnek, hogy a szép lábak igen figyelemfelkeltőek lehetnek. Egy professzionális lábápolás remek dolog. Hogy időt és pénzt tudjunk megtakarítani, célszerű saját magunk elvégezni a lábápolást otthon.

Tippek a saját lábunk ápolásához

Az előkészületek - készítsd magad a lábfürdőt

Hogy a lábainkat optimálisan előkészítsük a következő ápolási szakaszra, először célszerű egy jó lábfürdőt venni. A lábfürdő elkészítése nagyon egyszerű: egy lavórnyi meleg vízre, lábfürdő sóra és egy törülközőre van csupán szükségünk, és máris kész a lábfürdő. Szerencsés dolog, ha a lavór alján csúszásgátló van. Olyan lábfürdők is kaphatók, amelyek pezsgőfürdőt és masszírozást is kínálnak, kis fúvókákkal vannak ellátva. Természetesen ezek az extrák nem feltétlenül kötelezőek. A lábfürdő nem csak ellazítja a fáradt lábakat, hanem serkenti a vérkeringést is. Ugyanakkor az elszarusodott bőrt segít eltávolítani.

Pedikűr

Jó tíz perc alatt eleget lubickolt a lábunk. Miután kellően megszáradt, kezdődhet a pedikűr. A lábujjak körmének levágására legalkalmasabbak a körömnyíró, vagy körömcsipesz. Éppen a lábujjak körmeinél kell arra ügyelnünk, hogy ezeket ne kerekre vágjuk. Máskülönben a benőtt köröm veszélyével találjuk magunkat szemben. Ez nagyon fájdalmas, amit jobb elkerülni. A körmök levágásánál ügyeljünk arra, hogy ne sértsük fel a körmök alatti bőrt. Miután a körmöket rendbe tettük, következhetnek a kellemetlen bőrkeményedések. Ma már minden drogériában lehet kapni elektromos bőrreszelőt. Jóllehet ezek a készülékek igen praktikusak, nem feltétlenül szükségesek. A jó öreg habkő, vagy egy bőrreszelő is tökéletesen megteszi. Ezeknél az egyszerű eszközöknél még az is előny, hogy ritkábban fordul elő a túlzott bőreltávolítás és egyéb sérülések. Egy habkő használható nedves és száraz bőrre egyaránt. A szokásos bőrreszelőket azonban csak száraz lábhoz használjuk. Viszont el a kezekkel a bőrgyaluktól! Ezek az eszközök tényleg csak a profik kezébe valók.

Körömlakk

A körömlakk csodálatos találmány hogy a már szép, ápolt lábunkat még szebbé tegyük. Hogy a lakk sokáig védje a körmöket, ajánlatos egy alapozó lakkréteget használnunk. Ha ez alaposan megszáradt, tetszés szerinti színű lakkot vihetünk fel a körmeinkre. Annak érdekében, hogy a festett lábujjat a többi ne zavarja, használhat egy lábujj "terpesztőt"&/39;. De ha ilyen nincs kéznél, használhat összetekert zsebkendőket is a lábujjak szétválasztására. Miután a lakk megszáradt, következhetnek a lábápoló termékek.

Lábápolás

Hogy a lábainkat ezen "szépészeti " akció után egy további nagy adag kényeztetésben részesítsük, szükségünk lesz speciális termékekre is. Az árnika, mályva és zsálya kivonatokat tartalmazó lábkrém tartósan ápolja a lábát. A gyorsan felszívódó lábbalzsam pedig hűsítő és ellazító hatású. Ha hajlamosak a lábai az izzadásra vagy a lábszag esetleg problémává válik, segítséget jelenthet egy frissítő lábdezodor. Ez semlegesíti a szagokat és megakadályozza az égető érzést a lábon. Helyesen kiválasztott lábápoló szerekkel és megfelelő tudással mindig rendelkezésre fog állni otthon is egy pedikűr szalon. A lábai meg fogják köszönni Önnek a törődést, és Ön is egészen más fényben fogja látni a lábait.

Ajánlott JUST termékek:


▲ vissza


A NEHÉZ LÁBAK OKAI

Ismeri azt az érzést, mintha ólomból lennének a lábai? Nincs egyedül ezzel. Svájcban minden második nő és a férfiak kb. 10%-a panaszkodik a fáradt, elnehezült lábaira. Hogy mi van e mögött, és hogyan előzhető meg, itt megtudhatja.

A nehéz lábak okai

Mozgáshiány, sok ülés vagy álldogálás, de genetikai okai is lehetnek a fáradt, nehéz lábak kialakulásának. Egy pillantás a vénákba elárulja nekünk, miért. Ha kitágulnak a vénák, az azokban található billentyűk nem zárnak tökéletesen. Így nem tud a vér csak a szív irányába folyni, hanem feltorlódik a láb vénáiban. Lábai és bokái megdagadnak, zsibbadnak, viszketnek, mi több fájdalom is jelentkezhet.

Népbetegség: a nehéz lábak

Többnyire vénás keringési zavarokról van szó, amelyek a nehéz lábak okozta kellemetlen érzést kiváltják. A vénás megbetegedések a leggyakoribb betegségekhez tartoznak Svájcban. A nők lényegesen gyakrabban érintettek, mint a férfiak. Szerencsére azonban csak azokat az érintetteket kell orvosilag kezelni, akiknél már kifejlődött a visszér.

Hogyan előzheti meg?

Ügyeljen az elegendő mozgásra és használja a vénákra kedvező hatású ápolószereket. A sport és a séta, hideg idő esetén alsó lábszármelegítő, jól szellőző harisnyák, kényelmes cipők, és este a lábak magasabbra helyezése csodákat művelhetnek nehéz lábak esetén.

12 egyszerű trükk a mindennapokra:

Sétáljon álldogálás helyett:

Állást igénylő foglalkozás esetén:

Aktívan üljön, ha sokat kell ülnie:

3 gyógynövény a nehéz láb megelőzéséhez:

A természetgyógyászatban a vénás betegségek - mint pl. ödémák, visszerek, stb. - esetén a következő gyógynövényeket használják előszeretettel:

Ezek a gyógynövénykivonatok fokozzák a vérkeringést, erősítik az erek falát, és ezért roppant hatásosak. Krémként, gélként és emulzióként is kaphatók. Ugyanakkor lábait elegendő nedvességgel is ellátják. Így ápoltan és lelkesen kezdheti a napját!

EZEKKEL A JUST TERMÉKEKKEL ELŐZHETI MEG A VÉNÁS BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁT:


▲ vissza


DEZODOR ALUMÍNIUM NÉLKÜL – MEGSZÜNTETI A KELLEMETLEN SZAGOKAT

Az állandó izzadásra hajlamos emberek jól teszik, ha a jövőben is az izzadáscsökkentő (antitranszpiráns) ápolószerekben bíznak. Aki elsősorban a kellemetlen szagokat szeretné megelőzni, azoknak az alumíniumot nem tartalmazó dezodorokat ajánljuk. Tapasztalja ki saját maga, melyik dezodor a legmegfelelőbb az Ön számára!

Széles körben elterjedt tévhit az, hogy az izzadás büdös

A friss izzadság majdnem teljesen szagtalan. Az egyetlen kivételt csak a pubertás kori fiatalok izzadsága jelenti. A fiatal szervezet hormonális változások miatt apokrin verejtékmirigyeket képez, és elkezdődik az ún. "szagos verejték" termelése.

Minden más életfázisban a jellegzetes testszag a bőrön lévő baktériumok tevékenysége miatt jön létre. Amíg a baktériumok kifejlődnek addig a verejtékben található zsírsavakkal táplálkoznak. Ennek a folyamatnak végén az emésztési hulladékaik azok, amelyek a szagért felelősek. A baktériumok a legjobb életfeltételeket a meleg, nedves helyeken találják meg, mint például a hónaljak, a nemi szervek környéke és a lábak.

Izzadásgátlól - antitranszpiráns, vagy inkább egy alumíniummentes dezodor?

A verejtékezés természetes dolog.

Ismeretes a zsálya verejtékezést csökkentő hatása is. Már régóta használják a zsályából készült tinktúrákat és főzeteket, hogy a beteg embert éjszakai izzadás esetén belsőleg is kezeljék. A zsálya hatóanyaga normalizálja az izzadság mértékét és megnyugtatja a központi idegrendszer hőszabályozását, amely a folyamatért felelős. A zsálya gátolja a túlzott verejtékezést mind belsőleg, mind külsőleg. Segíthet a lábizzadás leküzdésében, de az egész test hatékony védelmében is.

A JUST SEGÍT ÖNNEK A KÖVETKEZŐ DEZODORÁLÓ TERMÉKEKKEL


▲ vissza


SEBKEZELÉS GYENGÉDEN ÉS TERMÉSZETES MÓDON

A gyermekek tipikus horzsolásos sebei, a konyhakés figyelmetlen használatából eredő vágott sebek, a sebész vágása operáció esetén - ezek naponta milliószámra megtörténő dolgok. A forradásoknak gyakran megmarad a nyoma. Ezt a zavaró szépséghibát nem szükséges egyszerűen tudomásul vennünk: helyes sebkezeléssel a gyógyulás utáni eredmény lényegesen kedvezőbb lehet. Hogy mire kell ügyelnie, azt most megtudhatja az alábbiakban.

Halványítsa ki a beforradt sebet!

A forradásokat levarázsolni sajnos nem lehet, arra viszont létezik számos eszköz és mód, hogy lehetőleg láthatatlanná váljanak. A forradás szövete csak korlátoltan képes nedvességet megkötni, ezért ajánlatos speciális krémek, vagy gél alkalmazása, mihelyst a seb bezárult. Szerencsére vannak olyan hatékony anyagok a természetben, amelyek hatékonyan kezelik a sebeket. A vérellátás fokozása a varratképződést gyorsítja, ami mikroszinten a szövetek regenerációs folyamatainak felgyorsítását jelenti. Ezért is kínálkozik a lehetőség az élénkítő illékony olajokkal történő masszázsra. A különféle olajkeverékek pl. mandula, avokádó, olívaolaj, szőlőmag, jojoba olaj, stb. nagyon jó masszírozási tulajdonságokkal rendelkeznek, és puhítják a megkeményedett bőrfelületeket.

A természet egyik nagyszerű készterméke: a körömvirág.

A körömvirág a gyógyhatású anyagok között az egyik legfontosabb sebgyógyítónak számít. Gyulladást gátló, sebgyógyulást elősegítő és fertőtlenítő hatása miatt manapság is az alternatív gyógyászatban az első a sebgyógyításban. Fekélyek, nehezen gyógyuló sebek, forradások, zúzódások, szakadásos sebek, karcolások, fagyások, és égések esetén alkalmazható. Ismeretes, hogy a körömvirág kivonat a granulációs szövet keletkezését segíti, és az immunrendszert stimulálja. Fontosak a belőle készült viszketést gátló készítmények, főleg keloidok kezelése esetén (viszkető, túlnőtt hegek). Ezeken kívül a kozmetikában felhasználják még a karbamid és allantoin mellett helyi érzéstelenítők (pl. lidocain) anyagaként.

A masszázs: a sebgyógyítás alfája és omegája!

A sebgyógyító krémet egészen lassan masszírozza be, ezáltal a krémben lévő hatóanyagok könnyebben hatolnak be a bőrbe. Egy pár perces időtartam naponta hosszabb ideig puhábbá, elasztikusabbá teszi a sebek szövetét. Az Ön sebének látványa jelentősen javulhat, még akkor is, ha már hosszabb ideje "díszítette" az Ön bőrét.

Hogy a hegesedést a kezdetektől csökkenthesse, talál itt néhány kiegészítő tippet:

A NAPI SEBKEZELÉSHEZ AJÁNLJUK A JÓL BEVÁLT JUST GYÓGYNÖVÉNYES KRÉMEKET:


▲ vissza


A NARANCSBŐR KEZELÉSE ÉS MEGELŐZÉSE

Narancsbőr esetén a bőrön apró rovátkákat figyelhetünk meg, amelyek a comb felső részén, a felkaron a fenéken és a csípőn csúfítják el a bőrt. Számos útja- módja van a narancsbőr kezelésének. Most többet megtudhat arról, miként változtathat a narancsbőr kialakulási folyamatán.

Ez a jelenség a nőknek több, mint 80%-át érinti.

A narancsbőr szinte csak nőknél fordul elő, és csak rendkívül ritkán férfiak esetében, mivel a férfiaknál a kötőszövet felépítése különbözik a nőkétől. A narancsbőr túlsúly kialakulásakor és/vagy gyenge kötőszövet esetén már fiatal felnőtteknél is kialakulhat, és a kor előrehaladtával a nők 80-90%-ánál jelentkezik valamilyen mértékben.ű

Így kezelheti eredményesen a narancsbőrt:

Az alábbi kísérő tevékenységek segíthetik a narancsbőr kezelést:


▲ vissza


ÍGY ERŐSÍTHETI A KÖTŐSZÖVETÉT

A kötőszövet képezi sejtjeink tápanyagellátásának és káros anyag eltávolításának kapcsolódási pontját. Ha a kötőszövet összeragad vagy megkeményedik, annak következménye lehet a kialakuló cellulit, és legkülönbözőbb panaszokhoz is vezethet. Itt talál néhány hasznos tanácsot, hogyan erősítheti meg a kötőszövetét.

Figyeljen a táplálkozására:

Az első lépés a kötőszövet megerősítése érdekében az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás. Sok friss gyümölcs és zöldség (a káposztafélék kiváltképp) legyenek minden nap az étlapon. A cukor-, só- és zsírbevitel csak nagyon visszafogott legyen. A fehérjével is csínján kell bánnunk, mivel a fehérje anyagcsere végtermékei hajlamosak a kötőszövetben eltárolódni. Az olyan ballasztanyagok, mint a köles és a zab sok szilíciumot tartalmaznak, amely szükséges a feszes és elasztikus kötőszövethez. Naponta legalább 2 liter folyadékot igyunk meg, így a salakanyagok gond nélkül eltávozhatnak a szervezetből. A kávé és az alkohol fogyasztása nem javasolt.

A mozgás mindig jót tesz - az Ön kötőszövetének kiváltképp:

A mozgáshiány és a stressz valóságos méreg az Ön kötőszövete számára, és oda vezet, hogy a kötőszövetben sejti - szöveti elváltozások jönnek létre. Összetapad, összeragad és megkeményedik. Hogy futással elégítjük-e ki a mozgásszükségletet, vagy biciklivel járunk dolgozni, vagy munka után még úszik egy pár kört, teljesen mindegy. A mozgás, ami fitten tart és a cellulittal szemben is védelmet nyújt.

Így előzheti meg a petyhüdt kötőszövet kialakulását:

Krémekkel, kenőcsökkel megelőzhetők a petyhüdt kötőszövet kialakulásának szimptómái, illetve ha már léteznek, akkor enyhíthetők. A feszesítő testápolók a tágulási csíkokat és a cellulitiszt eltüntethetik. Egy speciális sóterápiával hasonlóképpen lehetséges a kötőszövetet erősíteni. A napi zuhanyozáskor a váltakozó hideg-meleg víz szintén segíthet. Egy speciális masszázsterápiával (lymphdrainage) meggyorsíthatjuk a salakanyagok távozását.


▲ vissza


A FOGKŐ MEGELŐZÉSE

Tökéletesen nem tudjuk a fogkő képződését meggátolni. De azokat a helyeket, ahol előszeretettel lerakódik a fogkő, megfelelő ápolással mentesíteni tudjuk annak negatív hatásaitól. Használjon olyan fogápoló szereket, amelyek alaposan tisztítják a fogakat, így elejét veheti a fogkő, a fogszuvasodás, és a fogíny gyulladásos megbetegedéseinek.

Ehhez tartozik: naponta kétszer mosson fogat, és fogselyemmel és/vagy megfelelő fogkefével a fogak közötti részeket is tisztítsa meg. Így megakadályozza, hogy lepedék képződjön a fogakon. Fogorvosok azt ajánlják, hogy évente 1-2- szer látogassa meg a fogorvosát szájhigiéniai okokból.

Miről lehet felismerni a fogkövet?

A fogkő leginkább a nyálmirigyek kilépő nyílásai közelében rakódik le, így az alsó metszőfogak belső oldalán és a felső állkapocs első örlőfogain találhatók a leggyakrabban a lerakódások. Ezeken a helyeken a fogak közötti résekben vagy a fogak egyenetlen felszínén erősen kötődnek a fogakhoz. A friss lerakódás többnyire sárgás-fehér színű. Az egyéni színezetű fogkő a táplálékból nyeri a színét, de előfordul, hogy a fogíny betegsége miatti vérzés is szerepet játszik a csúnya színekben. Különösen intenzíven színeznek a tea, a kávé és a vörösbor, valamint a dohányfüstből származó kátrány. Puszta fogmosással nem is tudja ezt megszüntetni. Ha nyelvével kitapogatja ezeket a részeket, érezni fogja, hogy a fogak felszíne durva, érdes.

Mi kedvez a fogkő keletkezésének?

Minden ember esetében különböző a fogkő keletkezésének sebessége és mértéke. Függ például a nyál ásványi anyag tartalmától. Mindenesetre nagyobb a lerakódás valószínűsége, ha nem eléggé alaposan ápolja a fogait. Így a lepedék könnyebben lerakódik és kikeményedik.

Veszélyes-e a fogkő?

A baktériumok, amelyek megtelepedtek a fogkőben, többnyire ártalmatlanok. Gyakorlatilag a fogkő alatt sohasem találunk fogszuvasodást. De a fogkő érdes felszínén ideális életfeltételeket találnak a baktériumok. Ez fogínygyulladáshoz (gingivitis) vezet, amelyből paradontitis (fogínysorvadás) fejlődhet ki. De a fogszuvasodás kockázata is megnő. Ha implantátum is található a szájüregben, akkor a fogkő azt is kikezdheti, a fogíny szövetében gyulladást létrehozva, amely periimplantitis (fogágybetegség) elindítója lehet.


Az Ön napi szájhigiéniájához ajánljuk az alábbi JUST termékeket:


▲ vissza


MI SEGÍT ERŐS IZZADÁS ESETÉN?

Az erős izzadás a legtöbb ember számára kellemetlen és érzékeny téma. Ko-szosnak és ápolatlannak tartják, ha valaki izzadtságszagú, és a ruháján izzadt-ságfoltok láthatók. Mi vezet a mértéktelen izzadáshoz? Milyen egyszerű eszkö-zökkel lehet kordában tartani az erős izzadást?

Minden ember izzad - a kérdés az, hogy mennyit?!

Az izzadás szervezetünk számára életfontosságú képesség, a méreganyagok és anyagcsere salakanyagai részben ennek segítségével távozhatnak a szervezetből, miközben testhőmérsékletünket is szabályozni tudjuk vele. De vannak egyéni kü-lönbségek. Egyes emberek esetében patakokban folyik a sós izzadtság, másoknak több időre van szüksége, hogy beinduljon az izzadás. Amikor minket izzadási roham fog el, akkor az izzadságmirigyek gőzerővel választják ki ezt a folyadékot. Bőrünk mintegy 2 millió izzadságmirigyet tartalmaz, amelyek a test felszínén oszlanak el. De nem egyenletesen, hanem a kéz felületén, a talpakon, és a hónaljakon nagyobb sűrűségben. Tevékenységüket a vegetatív idegrendszer vezérli. A stresszek, az ide-gesség, a hormonális változások, a testsúly és a táplálkozás közvetlen befolyással vannak arra, hogy valaki mennyire izzadékony

Ha a túlzott izzadás teherré válik
Ha az izzadtság termelése időlegesen vagy tartósan emelkedik és a normál értéket jóval meghaladó mértékűvé válik, a gyógyászatban túlzott izzadásról, vagy hiperhidrózisról beszélnek. De az érintettek többnyire csak nappal izzadnak, éjszaka nem. Az erős izzadás ill. izzadási hullám ellen többnyire nem szükséges terápián részt vennünk, de ha betegség áll a háttérben, akkor azt az orvosnak kezelnie kell.

Így tarthatja kézben az erős izzadást
Néhány dolgot azért megtehet, hogy az izzadtság termelését csökkentse. Többnyire elegendő a következőket egyénre szabottan figyelembe vennünk:

Tippek az Ön testápolási szokásaihoz:
speciális izzadásgátló szerek segítenek erős izzadás esetén.

 


A JUST AZ ALÁBBI TERMÉKEKKEL SEGÍTI AZ ÖN NAPI TESTÁPOLÁSI SZOKÁSAIT:


▲ vissza


STRATÉGIÁK TÉRDPANASZOK ELLEN

Előbb, vagy utóbb szúr, nyikorog vagy ropog a térdÍzület. Különös figyelmet érdemel a dolog akkor, ha fájdalom is kíséri: akkor is ropog, ha nyugalomban van, vagy csak terhelés hatására? Ezek a jelek a térdízület kopására utalnak, ami nagyon fájdalmas is lehet. Leírunk néhány hasznos tippet, amelyek enyhíthetnek a panaszokon.

A térdízületben lévő porc úgy viselkedik, mint valami lökéscsillapító és siklócsapágy egyben. Ezek a porcok aránylag kevés sejtből állnak, amelyek nem tudnak szaporodni. Ezért is kell csínján bánni velük.

Hagyjon fel a koptatással!
A porckopás nyomai nem tüntethetők el, de Ön mégis tehet egy-két dolgot, hogy ne súlyosbodjon a folyamat. A helyes kezelés enyhíti a fájdalmakat, és javítja a mozgékonyságot. Az ízületi fájdalmakra gyógyszereket szedhet és kenőcsökkel kenheti be a fájdalmas testrészt. Egy azonban bizonyos: minél korábban és következetesebben lépünk fel a porckopás ellen, annál több az esélyünk a csodálatos javulásra.

Az Ön ízületei kedvelik a megfelelő mozgást!
Bármilyen különösen is hangzik, a mozgás az elsők között van, amik jót tesznek az ízületi porcoknak. Az egyforma, megterhelés nélküli mozgás, mint például a szobabicikli, vagy az úszás kellemes érzést válthatnak ki. A mozgás által az ízületi porcok megőrizhetik elaszticitásukat és ellenálló képességüket. Mozgással enyhíteni lehet a fájdalmakat.

Az erős izomzat tehermentesíti a térdízületet!
Az erős izmok biztosítják a fájdalom tartós enyhülését a térdízületben is. Segíthetnek a feszítő és ellazító gyakorlatok, akárcsak a speciális gépekkel végzett tréningek, valamint a gyógytorna. Minél finomabb az izmok együttműködése annál jobban tudják stabilizálni az ízületeket.

Hő alkalmazása és speciális masszázs!

Minden, ami az izmait ellazítja, kedvez  a térdízületeinek is. A teljes- ill. részfürdő az izommerevség oldásával, a vérkeringést javító illékony olajok (mint pl.  boróka, árnika ördögkarom) alkalmazásával segíthetik az Ön jó közérzetét. A speciális masszázs a gyógynövényekből készült krémekkel segítik ezt az ellazulási folyamatot.


ÁPOLÁSHOZ,  MEGELŐZÉSHEZ A KÖVETKEZŐ JUST TERMÉKEKET AJÁNLJUK:▲ vissza


SPORT UTÁNI REGENERÁLÓDÁS

Függetlenül attól, hogy mennyire fitt valaki, a sport utáni fájó, izomlázas érzést  bárki megtapasztalhatja. Izomláz és izommerevség a következménye annak, ha túlságosan igénybe vettük izomzatunkat. Most közreadunk néhány hasznos tippet, hogyan segíthetjük szervezetünket azt izomzat regenerációjában.
 
Hogy teljes teljesítmény kapacitásunkat ki tudjuk használni máskor is, testünknek szüksége van az intenzív tréning, vagy verseny után egy regenerációs fázisra. És ez nem csak a versenysportra igaz. Az amatőr sportolók számára is igaz: "Tréning után egy újabb tréning jön." Ezért sport és egyéb testi megerőltetés után figyeljen arra, hogy izmai számára aktív pihenő fázis is jusson.
 
Intelligensen enni és inni!
Fontos szempont a sport utáni regenerációs fázisban a táplálkozás. Gondosan töltse fel az energia-, valamint víz- és ásványi anyag  tartalékait. Ez segíti  szervezetének regenerációját!
 
Az Ön szervezetének most pihenésre van szüksége!
Szánjon rá egy pihenőnapot, hogy a megerőltető sporttevékenységet alaposan kipihenhesse. Vagy legalább korlátozza tréningje intenzitását lazább mozgásokra.
 
Szenteljen figyelmet a szervezetére!
Az izomfájdalmak nagymértékben csökkenthetők masszírozással. Ehhez egyáltalán nincs szüksége orvosra, vagy fizioterepeutára. A megfelelő ápolószerrel felfegyverkezve csupán egy kis időre van szüksége (amely időt saját magára kell fordítania), hogy kézbe vegye a regenerálódás irányítását. A nadálytő, árnika, ördögkarom, tömjén és egyéb növényi kivonatokat tartalmazó kenőcsök és testápolók hamar kiengesztelik a túlterhelt izmokat.
 
A meleg most az alfa és az omega!
A természetes illékony olajokat tartalmazó fürdő igazi csodát tehet: segíti testünk mozgásszerveinek regenerálódását. Jó, ha tudja, hogy egyes illékony olajok, (pl. boróka) serkentő, élénkítő hatásúak. A fürdő vérkeringést javító hatása felfrissíti a fáradt, túlterhelt izmokat és el is lazítja azokat. Élvezze a fürdő jótékony hatását saját testén! Így Ön hamar újra fitt és terhelhető lesz.

A sport utáni optimális regenerációhoz ezeket a just termékeket ajánljuk:
termek
Árnika krém 100 ml
termek
Boróka fürdőesszencia 75ml
termek
Wallwurz krém-gél 100 ml

▲ vissza


NYÁR VAN, ÉS ÉGET A NAP!

A bőrünk egy bizonyos ideig védelem nélkül is megbirkózik a napsugarakkal, anélkül, hogy megégne. Ezt az időtartamot nevezzük saját védettségi időnek. A saját védettségi idő függ a bőrtípustól. A világos bőrű embereknél ez az idő csak 5-10 perc. Legkésőbb ezen időtartam elmúltával szüksége van a bőrünknek védelemre: vagy árnyékra, vagy megfelelő öltözetre, és/vagy napvédő eszközökre.

 

 

A saját védettségi idő:

Így számolhatod ki az optimális napvédő faktort a bőrtípusod számára:
Saját védettségi idő x napvédőfaktor (SPF) = Percek száma

Példa: Saját védettségi idő 10 perc x naptej SPF 30 = 300 perc (5 óra) napon való tartózkodás naponta

A gyermekek bőre

A gyerekeket különösen védeni kell az UV-sugaraktól, mivel bőrük fénnyel szembeni védelmi mechanizmusa még nem teljesen fejlődött ki. Bőrük lényegesen vékonyabb és így érzékenyebb és átlátszóbb a kártékony UV-sugarakkal szemben. A szaruréteg védelmi funkciója csak a 4. életévtől kezd kialakulni. A barnuláshoz szükséges melanin festékanyag csak a pubertás korban áll elegendő mennyiségben rendelkezésre.
A gyermekek bőrét ezért mindig nagyon magas napvédő faktorú krémmel- és további intézkedésekkel kell védeni.

A nappal szemben: JUST-tal

Most már ismered saját védettségi idődet, és ki tudod számolni a számodra megfelelő napvédő faktort is (SPF).
A JUST SUN CARE termékkel gondtalanul napozhatsz! Ez a termékcsalád megfelel az EU Nap elleni védelmi eszközök hatékonyságára vonatkozó ajánlásoknak. A termékek megfelelő UVA/UVB- szűrőrendszere megbízhatóan védi a bőrödet a Nap káros hatásaitól. A havasi gyopárból és sárga enciánból készült kivonat kiegészítésül sejtvédelmet is biztosít, és elegendő nedvességgel látja el a bőrödet.

ÉLVEZD A NAPSÜTÉST A JUST TERMÉKEK NYÚJTOTTA VÉDELEMMEL EGYÜTT

Fordította: Schmidt Zoltán
Forrás: www.just.ch


▲ vissza


ÁPOLT LÁBAK

Ha megfelelően törődünk talpunkkal, lábízületeinkkel, lábszárunkkal, a közérzetünk is javul. Ebben a törődésben a gyógynövényeknek, a természetgyógyászatnak (reflexzónák, relaxáció, illóolaj terápia) lényeges szerepe van. A helytelen lábápolás betegségekhez vezethet még egészséges embereknél is (pl. gombásodás, gyulladások, körömágy fertőzések), de sok alapbetegség mellett (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, mozgásszervi betegségek) a megfelelő ápolás segíthet kivédeni a szövődményeket. Naponta néhány percet kellene fordítanunk talpunk, lábunk gondozására.
A Just cég a megelőzést tartja a legfontosabbnak, emellett nyilvánvalóan a betegség kezdeti szakaszát is segít leküzdeni. A Just lábápolási termékek – különösen jó illatuknak köszönhetően – a család minden tagjánál kiválóan alkalmazhatóak.

 

JUST LÁBFÜRDŐSÓ

Alkalmazás

Hetente 2-3 alkalommal végezzük el a láb áztatását. Egy csapott evőkanálnyi lábfürdősót oldjunk fel 4-5 liter kellemesen meleg vízben, és legalább 15 percig áztassuk benne lábunkat. Utána töröljük szárazra, és kezeljük Just Lábkrémmel.

PEDI LÁBBALZSAM

Alkalmazása

Naponta egyszer, szükség esetén többször a lábfejtől a szív irányába körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be a balzsamot vékony rétegben. A nagyobb hatás érdekében polcoljuk fel a lábat. A rendszeres Just Lábfürdősó és a Pedi lábbalzsam használata megnyugtató védelmet nyújt a visszeres betegségek ellen.

JUST LÁBKRÉM

Alkalmazása

Vékonyan kenjük be a talpunkat, a lábfejet, és a lábszárat, majd a lábfejtől a szív irányába masszírozzuk be a krémet. Talpunk, és különösen sarkunk bőrkeményedéseit a rendszeres krémezéssel el tudjuk kerülni. Alkalmas erős fizikai munkát végzők kezeinek ápolására, védelmére is, kezelhetjük akár a kiszáradt ajkakat is.

PEDIBON

Alkalmazása

Minden cipőfelvétel előtt fújjuk be a lábakat, lábszárakat, talpat, lábfejet. (Kb. 2-2 puff). Naponta többször ismételjük meg. Akinek visszeres panaszai vannak, különösen hatékony, ha a Pedibont hűtőszekrényben tárolja, s hidegen fújja a lábakra.

Életfa Program


▲ vissza


JUST - NYÁRON IS OKOSAN!

Megérkezett végre a várva várt nyár, a forróság, a napfény, a strandon, vízparton, szabadban töltött boldog órák időszaka. De mielőtt teljesen belefeledkeznénk az évszak nyújtotta örömökbe, kicsit nézzük a Just szemüvegén át, mi vár Ránk az elkövetkező hónapokban. Nyáron a magas hőmérséklet hatására megváltoznak bőrünk felső hámrétegének fizikai tulajdonságai - és egyúttal az igényei is. Kerüljük el a veszélyeket, ideje megtanulni mire is van szüksége a bőrünknek nyáron. És ha már tudjuk, hát adjuk is meg neki, hogy minél tovább maradhasson csodálatos!

 

 

Szezonális bőrápolás? IGEN!
Magyarországon mind a négy évszakot átéljük minden évben, mégis elfeledkezünk arról a tényről, hogy az évszakoknak megvannak a maguk jellegzetes bőrápolási igényei! És az összes közül bizony a nyár speciális követelményei fokozott jelentőséggel bírnak. A napsugárzás káros hatásai közismertek, ráadásul a 30 fok fölötti hőmérséklettel együtt növekszik a páratartalom is. Ennek köszönhetően alaposan megváltoznak a bőrünk fizikai jellemzői. Számos probléma forrása, hogy a környezet valamint a szervezetünk változásait nem vesszük figyelembe, nem fordítunk figyelmet a fokozott és megváltozott igényekre. Ez a biztos útja a maradandóan károsodott bőrnek, valamint a különböző fertőzések kialakulásának. Ezért fontos okosan „átvészelni” a tikkasztó hőséget!

Mit szeretne a bőrünk nyáron?
A melegben kitágulnak az erek, a bőr felülete kipirosodik, fokozódik a hőleadás, a verejték- és faggyútermelés, a bőr védőrétege sokkal sérülékenyebbé válik. Segítsünk hát saját magunknak, a Just mindig kéznél van!

A forró napokon érdemes többször tisztálkodni, azonban ne felejtsük el, hogy a gyakoribb zuhanyozás, fürdés stb. következtében a hám víz- és zsírtartalma csökken, növekszik a kiszáradás, a bőrgyulladások veszélye. Ám ez a veszély könnyen kikerülhető! A Just kínálatában tökéletes társakat találhatunk ehhez nyárra, akár a hölgyek, akár az urak számára. A Mályva- és a Havasi gyopár család tagjai, a Tej-méz-rizs tusfürdő, a Vital Just család, a Kamillás kézkrém mind-mind csak arra vár, hogy segíthessen Nekünk!

Nagyon fontos, hogy bőrünket nem elég kívülről táplálni! A megfelelő folyadékfogyasztás nélkül lehetetlen eredményesen védekezni ebben az időszakban. A változás ebben is szembetűnő, ugyanis az átlagos 1-1,5 liter folyadékkal szemben minimum 2,5 litert kell ahhoz meginnunk, hogy a bőr megfelelően hidratált lehessen. Emellett a gyümölcsök-zöldségek fogyasztása ugyanilyen fontos, és szerencsére a friss alapanyagokból sincs hiány.

Az egyik legalapvetőbb szabály: megfelelő fényvédő nélkül ne menjünk napra! De ne felejtsük el a naptejeket az arcon is mindig használni! Hiszen a ráncok szülőatyja maga a napfény.

A melegben könnyen eltömődő pórusok miatt érdemes hetente kétszer arc- és dekoltázsradírt alkalmazni, ezzel csak jót tehetünk magunknak. Emellett persze az egész testre használjunk hidratáló krémet, testápolót vagy hűsítő zseléket, amelyek a bőrtáplálás mellett nyugtató hatással is bírnak! A Vital Just család a Mályva testápoló, a Napozás utáni balzsam, a Levendula krém egyaránt a rendelkezésünkre áll ehhez.

Természetesen a nyári Just ajánlatok egészen kis szeletét tudtuk csak bemutatni írásunkban, de keresd munkatársainkat, keresd a Justot nyáron is, hiszen ezt a döntést nem lehet megbánni! A legjobbat a legjobbaktól!

Kellemes nyarat kívánunk minden kedves vásárlónknak!

Forrás: Just Aktuelle
Fordította: Schmidt Zoltán


▲ vissza

Just
Just
JUST – das Original seit 1930
Svájci minőség
40 000,-Ft felett ingyenes kiszállítás
© JNS Hungária Kft. 2015 Minden jog fenntartva.